Δραστηριότητα: “Ο κύβος της καληνύχτας!”

Κύβος Καληνύχτας

Συζητάμε πολύ για τον “ποιοτικό χρόνο” που θέλουμε να περνάμε με τα παιδιά και πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμα μικρών και μεγάλων. Συζητάμε, ακόμα, για την επικοινωνία μας με τα παιδιά μας, την ανάγκη για το χτίσιμο μιας σχέσης που θα αντέξει τις προκλήσεις της εφηβείας και θα μας επιτρέψει να είμαστε κοντά τους, τώρα και στο μέλλον.

Τα λέμε όλα αυτά, συνήθως, με επιτηδευμένη γλώσσα και αναφορές σε θεωρίες ψυχολογίας και ειδικούς, δημιουργώντας την εντύπωση ότι για να υλοποιηθούν χρειάζονται τρομερό προγραμματισμό, σχεδιασμό, ιδανικές συνθήκες, φτερά και πούπουλα!!! Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μπορούμε να βρούμε έξυπνες ιδέες που θα μετατρέψουν οποιονδήποτε χρόνο σε “ποιοτικό χρόνο” και κάθε αλληλεπίδραση μας με τα παιδιά σε ένα λιθαράκι για το χτίσιμο της σχέσης.

Μια τέτοια ιδέα είναι “ο κύβος της καληνύχτας”, ένα απλό παιχνίδι ερωτήσεων που θα μπορείτε να παίξετε με το παιδί ολοκληρώνοντας έτσι τη ρουτίνα του ύπνου. Θα σας δώσει την ευκαιρία να διατυπώσετε τις τελευταίες – θετικές – σκέψεις της μέρας, πριν απο το «όνειρα γλυκά, αγάπη μου».

Βλέπετε, δεν χρειάζεται σκηνοθεσία, ειδικά εφέ, ανακοινώσεις, παρελάσεις και εμβατήρια για να να έρθουμε κοντά με τα παιδιά μας. Χρειάζεται να το θέλουμε και να το προσπαθούμε με κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία.