Είναι λογικό να έχετε απορίες!

Αν δεν βρείτε εδώ την απάντηση σε αυτό
που ψάχνετε, μπορείτε πάντα να επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

Είναι λογικό να έχετε απορίες!

Αν δεν βρείτε εδώ την απάντηση σε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε πάντα να επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Είναι λογικό να έχετε απορίες!

Αν δεν βρείτε εδώ την απάντηση σε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε πάντα να επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Συχνές Ερωτήσεις για το Κυνήγι της Ευτυχίας

Σχετικά με το περιεχόμενο του ημερολογίου

“Το κυνήγι της Ευτυχίας” για παιδιά προτείνεται για ηλικίες απο 7-12 ετών αφού προϋποθέτει μία σχετική άνεση στη γραφή, προκειμένου να μην κουράσει στα παιδιά. Οι θεματολογίες είναι κατάλληλες και για παιδιά 5-6 ετών, σε αυτή την περίπτωση όμως θα προτείναμε οι απαντήσεις να καταγράφονται από τον γονέα. Αυτή η μικρή προσαρμογή όχι μόνο δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θα ενισχύσει τους στόχους του ημερολογίου αφού θα ενθαρρύνει τη συζήτηση μεταξύ σας και την ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού.

“Το κυνήγι της Ευτυχίας” για εφήβους προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών. Ανάμεσα στις σελίδες του ημερολογίου, εμπεριέχεται ο “Οδηγός Επιβίωσης Εφηβείας” με πληροφορίες, δραστηριότητες και συμβουλές που σχετίζονται με τις αλλαγές και τις προκλήσεις αυτής της περιόδου.

Σημειώνουμε ότι οι ατομικές διαφορές πάντα υπάρχουν. Αν αγοράζετε “Το κυνήγι της Ευτυχίας” για κάποιο παιδί που είναι στο όριο ηλικίας των δύο ημερολογίων, χρειάζεται να σκεφτείτε το επίπεδο ωριμότητας και τις ατομικές ανάγκες του παιδιού.

«Το κυνήγι της Ευτυχίας» έχει μέγεθος Α5 (14.8 x 21 cm). Το παιδικό ημερολόγιο αποτελείται από 85+ εικονογραφημένες σελίδες ενώ το εφηβικό είναι λίγο μεγαλύτερο και φτάνει τις 120+ σελίδες. Και τα δύο ημερολόγια συνοδεύονται από δύο καρτέλες αυτοκόλλητα με τους ήρωες του ημερολογίου και έναν σελιδοδείκτη. 

Τα ημερολόγια αφήνουν ελεύθερα τα παιδιά να συμπληρώσουν τις σελίδες με το δικό τους ρυθμό (π.χ. κάθε μέρα, κάθε Σαββατοκύριακο, όποτε έχουν διάθεση κ.λπ.). Οι σελίδες έχουν ανοιχτή ημερομηνία, την οποία συμπληρώνει το παιδί όταν αποφασίσει να «γράψει» στο ημερολόγιό του. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πιο αποδοτικές όταν γίνονται με μία τακτικότητα και σε σχετικά κοντινά χρονικά διαστήματα. Εμείς προτείνουμε μία συχνότητα 2 φορών εβδομαδιαίως, έτσι ώστε να συγκρατούνται οι πληροφορίες και να συσχετίζονται σταδιακά μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, το παιδικό ημερολόγιο έχει δυνατότητα για 24 διαφορετικές καταχωρήσεις/ημερομηνίες ενώ το εφηβικό για 14, αφού ενδιάμεσα εμπεριέχει τις δραστηριότητες που δημιουργούν τον “Οδηγό Επιβίωσης Εφηβείας”.

Σε ότι αφορά το παιδικό ημερολόγιο, ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή του γονέα (ή άλλου ενήλικα) στη διαδικασία συμπλήρωσης του. Θεωρούμε ότι η καθοδήγηση και η ενθάρρυνση για συζήτηση πάνω στα θέματα που παρουσιάζονται στις δραστηριότητες του ημερολογίου είναι πολύ σημαντικές για την κατάκτηση των στόχων του. Όσο περισσότερο συζητιούνται και επεξηγούνται οι θεματολογίες τόσο πιο πιθανό είναι να εσωτερικευθούν και να μετατραπούν σε δεξιότητες από το παιδί. Επίσης, θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες του ημερολογίου αποτελούν – κατά κάποιον τρόπο – εκπαιδευτικό υλικό για τους ενήλικες, αφού υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους καθοδηγούμε ένα παιδί έτσι ώστε να αισθάνεται και να συμπεριφέρεται καλύτερα στο παρόν και κατ’ επέκταση στο μέλλον.

Στην περίπτωση των εφήβων, προτείνουμε να δώσετε περισσότερο χώρο στα παιδιά, εφόσον γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε μία περίοδο που αποζητούν την ιδιωτικότητα τους και διεκδικούν μία αίσθηση αυτονομίας. Μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί, στο επίπεδο μιας χαλαρής συζήτησης, να σας πει πως του φαίνεται η διαδικασία ή αν μαθαίνει κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο. Αν βρείτε πρόσφορο έδαφος, κάντε μία όμορφη συζήτηση με τον/την έφηβό σας. Επίσης, θα προτείναμε να κάνετε πολύ ξεκάθαρο ότι είστε πάντα διαθέσιμοι να συζητήσετε μαζί του τυχόν απορίες ή προβληματισμούς σχετικά με το περιεχόμενο του ημερολογίου. Πάντως, για τις ηλικίες 12+, δεν θα προτείναμε τη συμμετοχή του γονέα στη διαδικασία συμπλήρωσης, εκτός βέβαια αν το ζητήσει το παιδί.

«Το κυνήγι της Ευτυχίας» για παιδιά συνοδεύεται από το “Εγχειρίδιο Γονέων”, με οδηγίες και ιδέες για τη βέλτιστη χρήση του ημερολογίου.

Στην περίπτωση του εφηβικού ημερολογίου, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής του γονέα, δεν υπάρχει αντίστοιχος οδηγός. Παρόλα αυτά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχετε. Είναι χαρά μας να απαντάμε στις ερωτήσεις σας!

Όχι! Τα ημερολόγια αποτελούν ένα μέσο ψυχοεκπαίδευσης προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ανάπτυξη χαρακτηριστικών και η διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου είναι μία περίπλοκη διαδικασία, που συνδυάζει γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. «Το κυνήγι της Ευτυχίας», παιδικό και εφηβικό, δημιουργεί ευκαιρίες για αναγνώριση, ενθάρρυνση και υιοθέτηση συμπεριφορών που σχετίζονται με την ευτυχία και την ευημερία του ατόμου. Επίσης παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για σημαντικά θέματα για την κάθε ηλικιακή ομάδα. Όλα αυτά αποτελούν πολύτιμα ερεθίσματα για τα παιδιά και δημιουργούν μία πολύ καλή βάση που, αν συνδυαστεί με την υποστήριξη της οικογένειας και την ενίσχυση των στόχων του ημερολογίου μέσα από συζητήσεις και τακτικές αναφορές στην καθημερινότητα, πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει άριστα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Σχετικά με την αγορά του ημερολογίου

Τα έξοδα αποστολής διαφέρουν ανάλογα με τη διεύθυνση παράδοσης ως εξής:

Αποστολές εντός Αττικής:
2.50 ευρώ με παράδοση σε 2-3 εργάσιμες μέρες.

Αποστολές στην υπόλοιπη Ελλάδα:
3.50 ευρώ με παράδοση σε 4-5 εργάσιμες μέρες.

Αποστολές στη Κύπρο:
4.50 ευρώ με παραλαβή από το κατάστημα κούριερ σε 3-4 εργάσιμες μέρες.

Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να επιστρέψετε το ημερολόγιο που παραλάβατε, μπορείτε να το κάνετε εντός 15 ημερών με δική σας χρέωση. Μόλις το παραλάβουμε και επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί, θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα σας στη κάρτα από την οποία έγινε η αγορά ή στο iban που θα μας υποδείξετε σε περίπτωση αντικαταβολής.

Στην παρούσα φάση, τα ημερολόγια πωλείται μόνο διαδικτυακά.

Εννοείται ότι μπορείτε! Απλώς επιλέξτε το κουτάκι “αποστολή σε διαφορετική διεύθυνση”, κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας και διευκρινίστε μας που θέλετε να γίνει η παράδοση.

Χαιρόμαστε πολύ να επικοινωνούμε μαζί σας και να απαντάμε σε οτιδήποτε σας προβληματίζει. Μη διστάσετε να τo κάνετε!

Απόκτησε “Το Κυνήγι της Ευτυχίας” και χαρίστε στα παιδιά ένα ξεχωριστό δώρο!

το θέλω