Δραστηριότητα: “Τα Σύννεφα, Ο Ήλιος Και Μερικά Ουράνια Τόξα!”

Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά, δεν χωράει συζήτηση. Με αυτό το δεδομένο είναι αδύνατον να τους πούμε ή να τα αφήσουμε να πιστεύουν ότι η ζωή θα είναι εύκολη, ότι δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσουν για τίποτα, ότι πάντα θα νικούν, ποτέ δεν θα πονέσουν και ποτέ δεν θα απογοητευτούν.

Αυτό, όμως, που είναι μεγάλη αλήθεια και μπορούμε να το πούμε κοιτώντας τα παιδιά στα μάτια είναι ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα αν το θέλουν και το πιστεύουν. Αν έχουν φροντίσει, με τη δική μας βοήθεια και υποστήριξη, να δημιουργήσουν μια “εργαλειοθήκη” ζωής που θα περιλαμβάνει θετικές σκέψεις, αυτοπεποίθηση, ικανότητες διαχείρισης, θάρρος και πίστη θα έχουν πάντα μια ασπίδα για ό,τι κι αν συναντήσουν στον δρόμο τους.

Κι επειδή όλα αυτά δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και αποτελεσματικό να τα κουβεντιάσουμε απλώς με τα παιδιά, θα χρησιμοποιήσουμε τον τρόπο που κατανοούν καλύτερα και απολαμβάνουν περισσότερο: ζωγραφική, δημιουργία, παιχνίδι!

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια απλή δραστηριότητα που θα σας δώσει την ευκαιρία να συζητήσετε και να τα “απεικονίσετε” όλα αυτά σε ένα όμορφο κολάζ με σύννεφα, ήλιους και υπέροχα αποφθέγματα για να σας θυμίζουν ότι…