Δραστηριότητα: “Το βάζο της ευγνωμοσύνης!”

Δραστηριότητα: Το βάζο της ευγνωμοσύνης

Οι αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε μέσα στην καθημερινότητά μας δεν είναι εύκολες. Είναι, όμως, εφικτές με έναν και μοναδικό τρόπο: την εξάσκηση.

Αυτό ισχύει και για την ευγνωμοσύνη: με συνειδητή εξάσκηση, αρχικά, μπορούμε να εισάγουμε αυτό το όμορφο συναίσθημα και τις συμπεριφορές που το συνοδεύουν στην καθημερινότητα μας, μέχρι αυτό να γίνεται πιο αυθόρμητα και τελικά να αυτοματοποιηθεί σε έναν βαθμό ως τρόπος σκέψης και λειτουργίας. Και επειδή, όπως ξέρουμε, τα πάντα μαθαίνονται ευκολότερα σε μικρές ηλικίες μία τέτοια προσπάθεια με τα παιδιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αφού ουσιαστικά τους δίνει τη βάση για να αναπτύξουν μία στάση ζωής που μόνο οφέλη έχει να τους δώσει!

Γι’ αυτό, λοιπόν, η ομάδα της Early Life Notes ετοίμασε για εσάς μια απλή άσκηση ευγνωμοσύνης. «Το βάζο της ευγνωμοσύνης» είναι ένα όμορφο βαζάκι που θα φτιάξετε με τα παιδιά και θα τα ενθαρρύνετε, συμμετέχοντας βέβαια κι εσείς, να τοποθετούν μέσα σημειώσεις με πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις για τα οποία αισθάνονται ευγνωμοσύνη εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Ακολουθήστε απλώς τις οδηγίες και δημιουργήστε μία όμορφη οικογενειακή συνήθεια που θα δώσει στο αίσθημα της ευγνωμοσύνης τη θέση που του αξίζει στην καθημερινότητα και τη ζωή σας!